Joomla Tema by Web Dev

Reisinformatie Mongolië

Created: Wednesday, 06 January 2016

Bent u op zoek naar een betrouwbare reisorganisatie voor uw reis naar Mongolië? Neem dan een kijkje bij het fantastische aanbod van Tiara Tours.

Zeer bijzonder afstudeerproject van regisseur Thessa Meijer

Created: Friday, 27 February 2015

Thessa Meijer gaat over enkele maanden als regisseur afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met een zeer bijzondere korte film, genaamd Erkhii Mergen, or Why the Marmot Doesn't Have a Thumb. Dit wordt een droefkomische korte film, waar Mongoolse mythologie en muziek samen smelten met de rauw Europese omgeving van Charleroi, de stad waar het verhaal zich afspeelt: Op deze manier wil Thessa een brug slaan tussen de Republiek Mongolië en Europa. Via CineCrowd loopt een actie om voldoende budget binnen te halen voor de realisering van dit project. Nog 5 dagen te gaan, om het resterende geld binnen te halen. Help Thessa deze prachtige film te maken door een donatie te geven via: 

http://www.cinecrowd.nl/erkhii-mergen-or-why-marmot-doesnt-have-thumb 

Het verhaal: 

Op een magische schemerochtend trekt een oude Mongoolse man genaamd Erkhii Mergen zijn dode paard de stad uit. Tijdens zijn tocht ontmoet Erkhii Mergen een klein meisje, drie straatvegers en een roodharige man met een extreem hoog voorhoofd. Nachtbrakers en vroege vogels uit een industriële stad waar nooit wordt stilgestaan bij de dagelijkse sleur. Erkhii Mergen laat een spoor van verwarring achter bij de inwoners. Wat zinvol leek, blijkt even zinloos als het spreekwoord* dat aan hun ogen voorbij trekt.

 

Lancering duurzaam leerlabel "ADUU MAL"

Created: Tuesday, 24 February 2015

Hans Ubbink ontwerpt kleding en accessoires van Mongools leer onder het nieuwe duurzame leerlabel "ADUU MAL". Dit label maakt het productieproces duurzaam en transparant. 28 maart 2015 is de officiële opening voor consumenten en retailers in Amsterdam. Zie aduumal.com

Aduu Mal

 

 

 

 

 


Bekijk het volledige persbericht.

Impressie Trans Siberië Express

Created: Tuesday, 16 December 2014

Bekijk dit filmpje voor een geweldige impressie van de Trans Siberië Express; de treinreis die loopt van Rusland, via Mongolië, naar China.
Wilt u deze mooie reis zelf maken? Dan raden wij u aan om de reis te boeken bij Tiara Tours en de visa te laten verzorgen door Your Visa.

BRON: http://vimeo.com/110030826

Documentaire Mongools Goud te zien bij de VPRO

Created: Monday, 13 October 2014

Op 20 september jl. was de première van "Mongools Goud". Een documentaire over de zoektocht van de eigenzinnige cellist Ernst Reijseger in Mongolië naar het 'Witte goud', het perfecte paardenhaar voor zijn strijkstok en naar de muziek van de paardenviool.

Voorafgaand aan de documentaire gaf Ernst Reijseger een kort concert.

De documentaire is aanstaande donderdag 16 oktober te zien bij de VPRO tijdens 'Het uur van de Wolf: Mongools Goud' op NPO 2 van 23.00-00.00 uur.

Lees hier meer informatie over de documentaire.

BRON: vpro.nl