Joomla Tema by Web Dev

Populaire restaurants in Ulaanbaatar

Category: Eetgelegenheden

Silk Road Restaurant

 

silkroadeen luxe omgeving in het centrum van de stad wacht heerlijk eten op u. We nodigen u uit kennis te maken met heerlijke, exclusieve smaken in een luxueuze, aangename locatie gelegen in het hart van de stad. U heeft keuze uit honderden smaakvolle, lokale specialiteiten.

 

 

Los Bandidos Restaurant

 

losbandidosDe Latijns-Amerikaanse sfeer komt tot leven in Los Bandidos. Het is alom bekend dat zeldzaamheid en exclusiviteit de mens nieuwsgierig maakt. Mocht u zich aangetrokken voelen tot zeldzaamheid, exclusiviteit en specialiteit, twijfel dan niet en laat u eens goed verwennen bij Los Bandidos Restaurant.

 

 

Ikh Huraldai Restaurant

 

ihhuraldaiTreedt u binnen in de nieuwe wereld van “Ikh Khuraldai”, gelegen aan de voorkant van de berg “Bogdy Khan. Wanneer u kennis heeft gemaakt met het Mongoolse Rijk en onder de indruk bent geraakt van de verhalen over de grote krijger Ghenghis Kahn, geniet dan na bij de speciale Mongoolse Barbecue en laat u betoveren door traditionele dans en zang.

 

 

Kharkhorum Restaurant

 

kharakhorumNiemand kan dit weerstaan…geniet met volle teugen van de gerechten die onze chef’s u voorschotelen: het zijn ware kunststukken. Alle gerechten worden vers bereid en voorzien van de unieke, lokale smaak. Het Oasis Restaurant in het Kempinski Hotel Khan Palace biedt dineergenot in een stijlvolle omgeving. Het befaamde en weelderige buffet biedt tal van mogelijkheden voor iedere eter.

 

 

Ikh Mongol Restaurant

 

ihmongolVan harte welkom in het Ikh Mongol (Grote Mongoliër) Restaurant. Slechts enkele maanden na haar opening in 2005, werd dit restaurant tot ‘het beste restaurant van het jaar’ gekroond. Tot ‘s avonds laat kunt u hier genieten van diverse lokale specialiteiten.

 

 

Ulaanbaatar Restaurant

 

ulaanbaatarAl bijna vijftig jaar lang is het Ulaanbaatar Restaurant hét adres voor luxueus eten, ultieme gastvrijheid en uitstekende bediening. Sinds 1961 bieden wij de gasten een scala aan mogelijkheden. Of het nu gaat om een banket, trouwpartij, familiediner of andere gelegenheid, u bent bij ons altijd aan het goede adres.

 

 

Pizza Della Casa Restaurant

 

pizzadellacasaPizza della Casa opende haar deuren in november 1998 en is daarmee het eerste Italiaanse restaurant in Mongolië. We zijn bijzonder trots op het feit dat de typische Italiaanse smaak nog steeds bewaard is gebleven.

 

 

Casablanca Restaurant

 

casablancaCasablanca Restaurant is de perfecte gelegenheid om samen met uw vrienden, collega’s en familie tot rust te komen. De bar is comfortabel ingericht en levendig. In de zomer kunt u buiten plaatsnemen en genieten van de zomerzon.

 

 

Bd's Mongolian Barbeque Restaurant

 

bdEeuwen geleden sloegen de machtige Khan’s hun tenten op nabij de rivier Khan-Balik om er te jagen. Na dagen van jagen kwam iedereen bij elkaar om de behaalde successen te vieren. Laat oude tijden herleven door deel te nemen aan de Mongoolse Barbecue en voel je net zo machtig als de Grote Khan’s.

 

Amarbayasgalant Khiid klooster

Ten noorden van de Orkhon rivier ligt Amarbayasgalant Khiid klooster. Dit klooster behoort tot de top 3 van Mongolië (samen met het Gandan klooster en het Erdene Zuu in Karkhorin). Dit klooster is ook de laatste rustplaats van Zanabazar. Hij was een grote Mongoolse Boeddhist en een beeldhouwer. Hij wordt ook wel gezien als de Da Vinci van het noorden.

De Russen hebben 10 van de 37 tempels geheel verwoest. Normaal verwoestten ze de hele tempel zoals dat verder in heel Mongolië te zien is. Waarschijnlijk kregen ze medelijden en zijn ze gestopt met het verwoesten van het klooster. Tussen 1975 en 1990 is het klooster geheel gerestaureerd met de hulp van UNESCO. Tegenwoordig leven 30 monniken in het klooster. In 1936 leefden er nog 2000 monniken.

Er zijn negen tempels geopend voor toeristen. In de hoofdhal staat een levensgroot beeld van Rinpoche Gurdava. Hij is een lama die jarenlang in Tibet en Nepal leefde. In 1992 keerde hij terug naar Mongolië en haalde veel geld op voor de restauratie van de tempels.

© Pausanias

Erdene Zuu

Hustai National ParkHet Erdene Zuu klooster is gebouwd binnen de muren van Karakorum. Tot op de dag van vandaag is het klooster nog steeds actief, ook al lijkt het niet meer op het klooster dat het vroeger ooit was. Het is het enige klooster dat open mocht blijven tijdens de communistische periode in Mongolië. Het mocht in die tijd alleen fungeren als museum en niet als actieve gebedsplaats. In de hoogtijdagen had het klooster zo’n 1000 inwonende monniken, en 60 tot 100 tempels binnen zijn muren. Buiten de muren staan de souvenir verkopers klaar met gemaakte producten om aan de toeristen te verkopen.

© Pausanias

Gandan klooster

Gandan KloosterHet Gandan klooster in Ulaan Baatar is een van de weinige Boedistische kloosters die de communistische tijd hebben overleefd. Vroeger woonden er zo’n 100.000 zogenaamde gele kapmonnikken in het klooster. Het klooster bestaat uit verschillende kleinere gebouwen en een hoofdgebouw. Binnen in het hoofdgebouw bevindt zich een 26 meter hoog Boeddha-beeld en een flink aantal kleinere versies. Het beeld is een replica, het origineel is door de communisten meegenomen en waarschijnlijk vernietigd. Er worden nog steeds diensten gegeven in het klooster op zondag. De toeristen die het klooster bezoeken kunnen de oude kunstschatten bekijken, waaronder oude Chinese en Mongoolse beelden en schilderijen.

© Pausanias

Karakhorum

KharakhorumKarakhorum ligt in de Orchon Vallei in Centraal-Mongolië en is de voormalige hoofdstad van het immense rijk van Chinggis Khaan.

Toen Chinggis Khaan besloot om er een hoofdstad van te maken, werd Karakhorum een soort administratiecentrum en handelscentrum. Toen de opvolger van Chinggis Khaan in beeld kwam, Ogedei Khaan, groeide Kharkhorin uit tot een echte stad met regeringsgebouwen, tempels, markten, stadswallen en een paleis. Deze oude stad is door de Chinezen in 1380 verwoest.

De enorme muur die er omheen is gebouwd en het klooster Erdene Zuu stammen uit de 16e eeuw en zijn dus later gebouwd. Deze bouwwerken en oudere overblijfselen kunnen bezocht worden. Ook is dit een van de weinige kloosters die de vernielzucht van de communisten hebben overleefd.

© Pausanias