Joomla Tema by Web Dev

Infrastructuur

Category: Infrastructuur

Onder infrastructuur wordt verstaan alle voorzieningen die de overheid gebruikt om een land leefbaar te maken.
In Mongolië is de infrastructuur slecht. De energie voor elektriciteit wordt opgewekt door 3 kolencentrales. Deze bevinden zich in Ulaan Baatar en zorgen voor luchtvervuiling in de stad en omgeving. De mongolen die buiten de stad wonen hebben vaak geen of niet voldoende stroom.

Het land beschikt maar over 1 spoorlijn. Dit is de Trans Mongolië Spoorlijn en loopt van het noorden van het land (grens met Rusland) naar het zuiden (grens met China). Deze spoorlijn is in totaal 1810 km lang.

Naast de spoorweg is er nog een asfaltweg, maar ook deze is niet groot in verhouding tot het land. De asfaltweg loopt van de grens met Rusland naar Ulaan Baatar. Vanuit Ulaan Baatar gaat deze door naar Kharkhorin en naar Erdenet. De overige wegen zijn zandwegen.

De infrastructuur van water en sanitaire voorzieningen is zoals eerder aangegeven niet goed. In steden als Ulaan Baatar heeft bijna elke woning toegang tot water, maar buiten de steden waar de meeste mongolen leven is er slechte watertoevoer. De toegang tot een kiosk waar water te verkrijgen is, is zeer moeilijk te bereiken voor mongolen die in een ger wonen buiten een straal van 300km. Tevens zijn de mogelijkheden om vervuild water te lozen niet goed. Hierdoor ontstaan nieuwe problemen zoals; overlast van insecten, vervuiling grondwater en verstopping van uitwateringskanaal.

Op gebied van telecommunicatie heeft Mongolië veel vooruitgang geboekt. Satellietsystemen en een vezeloptische kabel in Ulaan Baatar en de kleine plaatsen in de omgeving en in het land van ICT bedrijven. De regering heeft de basis telecommunicatie markt voor buitenlandse en lokale investeerders geopend. Sinds 1999 is er de lange afstand telefoondienst en mobiele telefoondiensten. Er is nu ook vast en draadloos internet.

© Pausanias